GULDKORN UR VARDAGEN

Tussilago och att köpa present till sig själv

Kategori: Guldkorn

Ett helt dike fullt med tussilago hittade vi på söndagspromenaden - nu är banne mig våren här tror jag!!

Har så länge tittat på dessa underbart vackra kermaikgrytor men har haft svårt att välja en färg. Det lätta valet hade ju varit en vit eller svart men just dessa små detaljer är ju underbara i färg tycker jag! Så efter lite velande så blev det en i färgen "Carribean" - passar den ljusrosa köksmaskinen från kitchen aid alldeles utmärkt!

Ha en fortsatt fin kväll på er! 

Söta små kakor

Kategori: Guldkorn

Macarons från Ladurée är nästan dte jag saknar mest från min tid i Paris. Tur att de finns på närmare håll än så. Special delivery. Men som sagt, inte så längväga som från Paris.

 

Bonnes fêtes à vous tous!

Bisoux!

Nystart

Kategori: Guldkorn

Idag börjar vi (jag) åter med det nya livet. Det är väl bara sisådär 6-7:e gången sedan nyår. För ja, livet ska ju alltid, efter varje jul- eller sommarledighet, bli lite "lugnare", mer styrbart, mer på mina egna villkor. Komma hem innan 18 någon eller kanske till och med några kvällar i veckan. Äta 3 mål mat per dag + mellanmål. Träna - här har ambitionen sänkts från 4-5 dagar i veckan till 1-2 dagar i veckan. 

Dagens facit?

Frukost = ett äpple mitt mellan patienterna på mottagningen sisåsdär vid 10.30. Kanske jag kan få 0.5 poäng för detta på duktighetsutvärderingen?!

Lunch hade jag planerat att äta. Men något kom i mellan. Igen.

Åter på hemmaplan vid 18.01 - YES!!!!

Middag kan skådas nedan, omelett, paprika, tomater och avokado - YES!!!!!

 

 

 

Hade planerat för att spinga/promenera i kväll, men känner alltså, vi har storm här.

Och.Jag.Vill.Inte.Blåsa.Bort.

Men jag kanske ångrar mig och går och handlar glass sen, har nog lite ont i halsen och då säger min mamma att glass är bra. Jag har fått lära mig att lyssna på mina föräldara, de vet bäst säger de. 

O ja!! Jag höll ju på att glömma gobiten nedan! I min iver att börja mitt nya liv i morse så drog jag i mig en aloe vera snaps. Gott. Smakar jul och saffran trots att den enbart ska innehålla aloe vera, äpple och tranbär. Jag har uppenbarligen konstiga smaklökar.

 

Men ingen idé att hänga läpp för detta. Nya tag i morgon! Å sen så vankas det kanske glass i kväll - det får ju alla att må bra.

Kram på er!

 

Att blogga eller inte blogga det är frågan

Kategori: Guldkorn

Det här med att blogga har jag alltid varit nyfiken på att göra. Men det är svårt. Och framförallt så tar det tid. Tid som jag funderar på om jag har, eller rättare sagt om jag vill prioritera tid till att skriva inlägg. Samtidigt så tycker jag om att få skriva några rader då och då. Men utöver att det är svårt och tar tid så är det lite läskigt - jag ser ju att flera har hittat hit men jag har ju ingen aning om vilka ni är som läser!

Jag bestämde mig från början att detta är ett prov och att jag får se om det är någon som vill läsa min rader. Annars så kan jag ju lika gärna skriva i min vanliga "bok".

Och frågan är vad ska jag skriva. Jag har ett jobb som definitivt hindrar mig från att berätta några roliga ankdoter därifrån. Detta då jag delar min tid mellan två (tre) olika platser. Jag träffar patienter halva min arbetstid och på den andra halvan forskar jag och sedan så undervisar jag studenter.

Detta med patienter, jag menar, självklart så har jag tystandsplikt och jag vill faktiskt inte ens berätta om jag är läkare, sjuksköterska, administratör eller vad jag är. Inte heller var jag jobbar, universitetessjukhuset (ja, jag har ju redan avslöjat att det är Linköping jag befinner mig i), länssjukhus eller vårdcentral. Så det går bort. Sen så den andra delen av mitt jobb, den med forskning coh studenter. Även om jag inte har tystnadsplikt enligt lag när det gäller studenter och arbetet med de så tycker jag nog ändå att jag har en moralisk och etisk tystandsplikt när det kommer till detta. Då blir det forskningen kvar - å vad jag älskar denna!! Men, tvivlar på att så många av er, om några, är lika ned nördade i mitt område som jag är - det blir inget skoj för er tror jag :-)

Kvar är en massa fluff, fluff. Och det jag kan göra i dag om ni känner att ni har spenderar byxorna på er är att tipsa om Voltaires buljonger. Svindyra. Men å så goda! Inte riktigt lik agoda som när man själv kokar buljong. Men seriöst, vem har tid till detta???

Kram till er! Är ffa imponerad av er som tittat in trots att det har varit så tyst här. I en nystartad blogg dessutom. 

 

Krokusar och sushi

Kategori: Guldkorn

Ännu en härlig dag som skvallrar om att våren snart är här! Även om dagen till större delen har spenderats på jobbet och det vill säga inomhus, så har jag hunnit njuta av vårsolen när jag sprungit mellan husen. Sen så är det ju så att det är ett säkert vårtecken när solen obarmhärtigt lyser på fönsterrutorna och avslöjar att det är dags för en rejäl fönstertvätt..... Och inte blir det bättte av att de spränger i berget ungefär 7 meter från mitt kontor! Mycket damm kan jag lova er att det blir :-) När det kommer till fönstrerna hemma så lever jag ännu i förnekelse då solen hinner sjunka så pass mycket innan jag kommer hem - och det som inte syns finns inte, visst är det väl så man säger?? 

Påväg till resturangen för att handla lite lunch så hittade jag dessa fina små krokusar. Stackarna växte mitt i byggkaoset så vi får passa på att njuta av de så mycket vi kan innan de a) sprängs bort eller b) körs över av någon av alla de tunga fordonen som numera är vardagsmat precis utanför trappen. Ja, ja vi får nog ett fint sjukhus när det är klart. Kanske några korkusar överlever också.

 

 

Efter en lång dag på jobbet så bestämde jag mig för att pröva ett nytt sushiställe som ligger alldeles (för) nära mig och som jag kan passeras så lämpligt när orken tryter så här en tisdagskväll. Men åååå vad det var gott!! Sushi är nästan alltid gott men Mikaku Sushi måste jag verkligen rekommendera er som finns i Linköping. Underbar misosoppa hade de också. Tips, tips tips!!!!

Jag ser att det är några stycken som hittat hit - nyfiken i en strut som jag är så undrar jag ju vilka ni är? Och hur ni hittat hit? Trivs ni här :-)